dimecres, 19 de maig del 2010

Algunes pel·lícules sobre el nazisme, poques, hi ha moltes més.

-El lector, Stephen Daldry, una recent i molt interessant pel·lícula sobre els elements més íntims i psicològics del nazisme, i sobre l'anàlisi de conciència global dels alemanys després la II Guerra Mundial.
-Escena de la pel·lícula "Cabaret", de Bob Fosse, esgarrrifosa però tendra cançó que captiva l'espectador, encarna tan perfectament l'esperit d'enagenació col·lectiva dels nazis que va ser censurada durant alguns anys.
-El hundimiento, la pel·lícula sobre els darrers dies en la vida de Hitler i del règim nazi, no es tan bona per entendre el fonomen del nazisme com els dos films anteriors però és una excel·lent pel·lícula, i desenvolupa uns fets ben interessants.
-Valkiria, Bryan Singe, recent pel·lícula sobre un complot per assassinar Hitler en plena guerra Mundial, no massa bona i tampoc ajuda a estudiar el tema de forma completa però és recent.
-La pel·lícula sobre el feixisme italià, però val doncs per a tots els totalitarismes, és un film tendre i alhora aborronador, el director és Ettore Scola i els protagonstes dues estreles del cinema universal: Loren i Mastroiani, del argument vaig fer un resum a classe.
-Vencedors o vençuts narra el desenvolupament dels judici de Nürenberg, una ciutat en runes, quan és jutjà alguns nazis pels crims comesos, en realitat esdevé un judici a la societat alemanya dels 30. Descriu perfectament els dubtes aliats sobre si ser durs o suaus amb el poble alemany, ja que des del 1945 esdevindrà necessari per als nordamericans en el conflicte amb l'URSS, Guerra Freda.

Altres poques pel·lícules:
El xiquet del pijama a ratlles.
La vida és bella.
La llista de Schindler.
El gran dictador.
..i moltes altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada